Groepsimmuniteit en vaccin`s

Op 16 maart 2020 maakte Nederland kennis met een voor velen nieuw begrip, namelijk groepsimmuniteit. Onze minister-president introduceerde dit begrip tijdens zijn eerste toespraak voor het Nederlandse volk waarbij hij erbij uitlegde dat er keuze is uit 3 scenario`s.
1. Maximaal controleren
2. Het virus onbeheerst zijn gang laten gaan
3. Proberen het virus tegen te gaan (ZeroCovid)

Het idee was door “maximaal controleren” een beheerste verspreiding te accepteren onder groepen die het minste risico lopen. Door deze gecontroleerde verspreiding zou er een “beschermend muurtje” moeten ontstaan zodat ouderen en kwetsbaren worden beschermd. In officiële stukken die door WOB verzoeken in december 2020 naar boven kwamen, bleek de term “maximaal controleren” te staan voor “gecontroleerd uitrazen“.

Scenario 3 (ZeroCovid) werd op grond van de volgende argumenten afgewezen:
1. Het is geen kwestie van dagen of weken
2. We zouden ons land dan een jaar of langer moeten platleggen met alle gevolgen van dien.
3. Het virus kan nadien alsnog de kop opsteken als maatregelen worden ingetrokken.
4. Nederland is een open land

Nederland koos voor scenario #1 met maximaal controleren (of gecontroleerd uitrazen) als motto op advies van voornamelijk het OMT en professor J. van Dissel die meende hiermee groepsimmuniteit op te kunnen bouwen terwijl daarvoor bij eerdere coronavirussen (verkoudheidsvirussen) slechts beperkt en voor korte duur sprake van was. Als we nu een jaar later de rekening opmaken, ziet deze er als volgt uit:

– Maximaal controleren ==> niet gelukt.
Reden is dat deze strategie niet werkt als je tegenstander (het virus) gebruikt maakt van exponentiële groei enerzijds (je moet dus vroeg maatregelen nemen als er nog niks aan de hand lijkt) en de experts en overheid alle grenswaarden (wanneer er dus wel actie had moeten plaatsvinden) op het coronadashbord consequent negeren anderzijds.
Daarbij is er sprake van ernstige ontkenning van de wetenschap door bijvoorbeeld als een van de allerlaatste landen in de ontwikkelde wereld (1 december 2020) mondneusmaskers verplicht te stellen. Iets wat onze buurlanden in Europa vaak al een halfjaar eerder doorhadden (WHO advies was van 5 juni 2020)

Beschermend muurtje voor ouderen en kwetsbaren ==> niet gelukt.
Ruim 15.000 vaders, moeders, opa`s, oma`s en broers en zussen zijn overleden volgens de officiële telling. Met oversterfte meegerekend komen we nabij de 20.000 overleden mensen. Een werkelijk erbarmelijk slechte score waar tot op heden niemand verantwoording voor neemt (OMT? Prof. J. v. Dissel? Premier?) en ook de oppositie en media heel weinig kritisch over zijn. Om het getal van 20.000 overleden personen te benaderen zou er bijna 70 dagen lang elke dag een boeing 777 vol met passagiers moeten neerstorten!
Een van de redenen is dat ouderen en kwetsbaren een integraal onderdeel vormen van onze samenleving en je dus niet groepen kunt isoleren en een of andere parallelle samenleving kunt produceren (idee van onder andere HerstelNL). Andere reden voor deze zeer hoge waarden is het systematisch weigeren te erkennen van asymptomatische besmettingen en aerogene verspreiding.

– Bescherming van de economie ==> niet gelukt

Op 16 februari 2021 bracht het CBS naar buiten dat de Nederlandse economie in 2020 de grootste krimp sinds de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt. De krimp kwam uit op 3.8% en was effectief het gevolg van 3 kwartalen (start 16 maart 2020) sturen op IC-capaciteit en maximaal controleren (of gecontroleerd uitrazen).
Grote branches als de festivals en evenementen stonden in 2020 compleet stil. Andere grote branches als horeca, vervoer en reisbranche hebben weliswaar een paar maanden (zomermaanden) nog wat omzet kunnen behalen, maar dit was in nagenoeg alle gevallen onvoldoende om zelfs maar de vaste lasten maar te kunnen voldoen. Het kwartje wat maar niet lijkt te vallen is dat een gezonde economie drijft op gezonde mensen die niet hoeven te vrezen dat de overheid hun slecht beschermt tegen een loslopend virus die de oorzaak is van een wereldwijde pandemie op ongekende schaal!

Op moment van schrijven (18 februari) is het 3 maanden geleden dat we in gedeeltelijke lockdown gingen (start 17 november) en 2 maanden dat we in de volledige lockdown zitten (15 december) met nul perspectief op hoe we hieruit denken te komen. De horeca is afgelopen 12 maanden zelfs bijna driekwart jaar gesloten geweest! Daarbij zijn door de hoge viruscirculatie nieuwe varianten bijgekomen waarvan sommigen de werking van vaccin`s ernstig kunnen verminderen.

Met alle bovenstaande punten in aanmerking genomen, is het tijd voor een radicaal andere koers. We hebben sturen op IC-capaciteit, het maximaal controleren en beschermen van groepen ouderen nu een jaar lang geprobeerd en de resultaten zijn zeer slecht op alle indicatoren. Als je blijft doen wat je deed kun je geen ander resultaat verwachten!

Kies daarom nu voor een andere koers. Kies voor ZeroCovid! Hoe? Klik hier voor het stappenplan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: